متون آموزشی |
توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا عملکرد سیستم ایمنی
بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینه ایی مثل
دیابت و بیماریهای ریوی، بیمار
یهای قلبی ، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است . کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین هایی مثل
ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی
بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش می دهد.
با مصرف روزانه منابع
غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد
همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی،
لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل
کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ایی از
منابع غذایی خوب ویتامین C هستند. بعنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین Cمورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج ، برگ چغندر وبرگ های
تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند. بطورکلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم
ایمنی بدن مصرف روزانه 3 واحد
از گروه سبزی ها و حداقل 2 واحد میوه توصیه شود.
- هر روز سبزی یا سالاد
همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنید.
- از هویج و کدوحلوایی
در غذاهای روزانه استفاده شود.
- مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می
شود.
- از مصرف سوسیس و
کالباس و سایر فست فودها و
غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.
- استفاده از منابع
پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
- کمبود ریز مغذی هایی
مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. از منابع غذایی این 2 ریز مغذی مثل حبوبات بعنوان جایگزین مناسب گوشت ،
شیر و لبنیات وسبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.
- از خوردن غذاهایی که
خوب پخته نشده (
مثل تخم مرغ عسلی و
نیمرو ، کباب هایی که مغز پخت نشده اند ) خودداری
شود.
- از خوردن غذا و مایعات
در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خوداری شود.
- در صورتی که علائم
سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی
تازه و مایعات گرم استفاده کنید.
- از جوانه ها گندم ،
ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.
- از میوه های حاوی انتی
اکسیدان فصل مثل انار ، پرتقال های تو سرخ ، گریپ فروت و ... استفاده کنید.
بخاطر داشته باشید
رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز
مغذی ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری
ها از جمله ویروس کرونا دارد. *********** (( توصیه های تغذیه ای قبل وپس از واکسیناسیون ))مطالعات متعدد نشان می دهد که تغذیه تاثیر مقرون به صرفه و در عین حال قابل توجهی
بر نتایج واکسیناسیون دارد و می تواند کارایی واکسن را بهبود بخشد.
بنابراین مصرف گروه های مختلف غذایی در طول روز
نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی و افزایش اثربخشی واکسن دارد.با توجه به نقش تغذیه در
حفظ سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن ، لازم است در هنگام واکسیناسیون موارد
زیر رعایت شود:
1-زمان
واکسیناسیون نباید ناشتا باشید. لازم است صبحانه یا میان وعده ساده ای میل کنید.
2-با رعایت تغذیه صحیح به عملکرد بهتر بدن در
واکسیناسیون کمک کنید.
2-آب و مایعات فراوان بنوشید چون کم آبی بدن موجب اختلال در
سیستم ایمنی و عدم پاسخ مناسب بدن به واکسن می شود.
3- قبل و پس از واکسیناسیون مصرف روزانه مقادیر کافی از انواع سبزی ها و میوه ها، شیر و لبنیات، تخم
مرغ ، حبوبات، گوشت ها، و نان و غلات سبوس دار به سیستم ایمنی بدن
و پاسخ مناسب به واکسن کمک می کنند.
4- مصرف حداقل 5 وعده در روز ( 3 وعده از انواع سبزی ها ) و 2 عدد متوسط از انواع
میوه ها در میان وعده ها برای تقویت سیستم ایمنی و پاسخ مناسب بدن به واکسن لازم
است. واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد |
تاریخ به روز رسانی: | 1400/10/21 |
تعداد بازدید: | 502 |